top of page
  • Foto van schrijverStudio Qi

Qi. Wat is dat nou eigenlijk?

Qi

In de traditionele Chinese geneeswijzen (TCG) wordt Qi beschouwd als levensenergie. Het circuleert door een complex netwerk van meridianen (energiebanen) in het lichaam en is verantwoordelijk voor het in stand houden van de vitale functies en het ondersteunen van de lichamelijke en geestelijke processen.


Bij een vrije, evenwichtige doorstroming van Qi, is het lichaam gezond. Maar als Qi niet vrij kan stromen, door een blokkade of verstoring, leidt dit tot ziekte en pijn.


Qi-verstoring

Als Qi niet vrij stroomt, dan ontstaan er dus klachten, dit is het moment waarop mensen bij Studio Qi komen. Bijvoorbeeld pijn in nek en schouders, of pijn in de onderrug. Maar ook buikpijn, hoofdpijn etc zijn klachten waarvoor je bij Studio Qi terecht kan. Soms is de pijn acuut, bijvoorbeeld door een recente blessure. Soms is de pijn al langere tijd of chronisch aanwezig. In beide gevallen is het nuttig en zinvol om een behandeltraject te starten.


Behandelmethodes

Bij Studio Qi maken we gebruik van verschillende behandelmethodes om de stroom van Qi te reguleren en blokkades op te heffen. Twee van de meest effectieve technieken zijn acupunctuur en TuiNa.


Acupunctuur

Acupunctuur is een van de bekendste methoden binnen TCG. Het involves het plaatsen van dunne naalden op specifieke punten langs de meridianen. Deze naalden helpen de energiebanen te openen en de doorstroming van Qi te bevorderen. Dit kan pijn verlichten, ontstekingen verminderen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam activeren.


TuiNa

TuiNa is een Chinese massagetherapie die zich richt op het manipuleren van het lichaam om de stroom van Qi te bevorderen, blokkades in de meridianen op te heffen en de energiebalans te herstellen.


Heeft u een klacht waarvoor uw behandeling wenst? Klik hier om een afspraak in te plannen bij Studio Qi!

Comments


bottom of page