top of page

Behandeling

Het consult 

Bij uw eerste bezoek aan de praktijk wordt er ruim de tijd genomen om de aard en oorzaak van uw klachten duidelijk in beeld te brengen. We beginnen met een kopje thee en een uitgebreid intakegesprek, daarnaast zal ik uw pols voelen en tong bekijken. Op basis van de informatie die uit deze verschillende diagnostische methoden wordt verkregen, wordt er een diagnose gesteld. Hieruit volgt een behandelplan dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Vervolgens starten we de behandeling met TuiNa danwel acupunctuur.

TuiNa massagetherapie

TuiNa is een Chinese therapeutische massagetechniek welke diep doorwerkt in het lichaam. Het kan preventief worden ingezet en helpt het lichaam ontspannen. Het brengt ook verlichting bij diverse fysieke en emotionele klachten. Het betekent letterlijk duwen (Tui) en grijpen (Na) 

  

TuiNa beïnvloed spierweefsel, botten, pezen en het zenuwstelsel. Het is bij uitstek geschikt voor de behandeling van o.a: 

hoofdpijn, migraine, nek-, rug- en schouderproblemen waaronder "frozen shoulder", gewrichtspijn, buikpijn, spierpijn, (sport) blessures, chronische pijn, spijsverteringsproblemen, stress, vermoeidheid etc. 

Acupunctuur

Hier in Nederland verreweg de bekendste en meest toegepaste behandeltechniek uit de traditionele Chinese geneeswijze. In de TCG worden pijn en ziekte gezien als signalen dat het lichaam uit balans is. De circulatie van “Qi” (levensenergie) is dan verstoord. Qi circuleert door een complex netwerk van meridianen (energiebanen) in het lichaam en is verantwoordelijk voor het in stand houden van de vitale functies en het ondersteunen van de lichamelijke en geestelijke processen.

Bij een vrije, evenwichtige doorstroming van Qi, is het lichaam gezond. Maar als Qi niet vrij kan stromen, door een blokkade of verstoring, leidt dit tot ziekte en pijn. 
Door het plaatsen van zeer dunne (0.22-0.35mm) steriele wegwerpnaalden op acupunctuurpunten wordt de Qi stroom beïnvloed. Doordat Qi weer vrij kan stromen, worden blokkades en verstoringen opgeheven en wordt de balans in het lichaam hersteld.   

Cupping

Bij Studio Qi passen we het traditionele vuurcuppen toe. 

Hierbij wordt door middel van een vlam, de lucht in de cup verwarmd en vervolgens op de huid geplaatst. Het vacuüm dat ontstaat bij het plaatsen van de cup, brengt beweging in de huid en dieper gelegen bind- en spierweefsel. Het vacuüm trekt als het ware verklevingen en diepe spierknopen naar de oppervlakte, waarmee stagnatie in het lichaam wordt opgelost. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en activeert de vrije stroom van Qi.


Door de krachtige werking van cupping, heeft het een dieper bereik dan massage en is daarom een mooie aanvullende techniek op een consult met acupunctuur en/of TuiNa

Moxa

Moxa wordt bij Studio Qi ingezet als aanvulling op een behandeling met TuiNa en/of acupunctuur. We gebruiken moxa (samengeperste gedroogde bladeren van het bijvoetskruid/Artemisia) in de vorm van een sigaar. Na het aansteken van deze sigaar wordt deze bewogen boven een acupunctuurpunt, meridiaan of lichaamsdeel. Hierdoor wordt dit gebied diep verwarmd en daarmee de Qi-stroom en doorbloeding gestimuleerd.

bottom of page